Clarice Gargard (1988) is journalist, presentator en publicist. Zij is bekend als AT5-presentator, werkt momenteel voor Joop (BNNVARA) en publiceert bij o.a. de Correspondent, Vice en Nrc Next over (Amerikaanse) politiek, emancipatie en identity politics rondom etniciteit, gender en seksuele identiteit. Clarice verschijnt regelmatig in talkshows als DWDD, Pauw en RTL Late Night als deskundige.

De in Philadelphia, Pennsylvania geboren Clarice – wiens ouders uit Liberia, West-Afrika komen –  is een jonge mediamaker met jarenlange praktijkervaring. Ze heeft zich naast haar studie altijd beziggehouden met sociale en maatschappelijke kwesties, zoals mensenrechten, diversiteit en vraagstukken betreffende jongeren. Waardoor zij in 2012 genomineerd is voor een Connecting Differences Award.

In dit verband maakte Clarice diverse radioprogramma’s bij Omroep Salto en organiseerde en leidde ze debatten in samenwerking met o.a. Pakhuis de Zwijger en de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Daarnaast publiceerde zij online en gaf zij debatworkshops aan jongeren. Vanwege haar brede belangstelling gaat Clarice ook politieke en internationale onderwerpen niet uit de weg.

Ze heeft bij o.a. de Amsterdamse omroep AT5 als maker, verslaggever en presentator van diverse programma’s gewerkt, als freelancer bij de NTR. Daarnaast is Clarice freelance interviewer, host en dagvoorzitter. Ook organiseert ze Cinnamon Amsterdam, een multidisciplinaire kunstinitiatief in de Balie en Bitterzoet.